Απόφαση της Διοίκησης του Σωματείου Royal Olympic

FacebookTwitterGoogle+Share

Σωματειο Ροαγιάλ Ολύμπικ
Στο ξενοδοχείο Ροαγιάλ Ολύμπικ σήμερα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη και διοικητικό συμβούλιο με τη παρέμβαση δεκάδων εργαζομένων. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα εργασιακά λόγω της Πανδημίας καθώς και η μη παροχή εργασίας σε 30 περίπου συναδέλφους μας με εκ περιτροπής συμβάσεις λόγω της μειωμένης πληρότητας. Ομόφωνα εκφράστηκε ο αποτροπιασμός μας για την απόφαση αυτή της εργοδοσίας καθώς και οι ελλείψεις στα μέττρα προστασίας για τον κορονοιό.
Ζηταμε:
Συνεχης απολυμανσεις στο ξενοδοχειο σε ολους τους κοινοχρηστους χωρους. Αρα να αυξηθει το προσωπικο καθαριοτητας, και να εξοπλιστουν τα τμηματα με υλικα. Να τοιχοκοληθουν εκ νεου οδηγιες σε ελληνικα και αγγλικα.
Να παρθουν γενικα ολα τα μετρα ατομικης προστασιας που ειναι απαραιτητα για τη μη εκθεση στον κορονοιο.
Να μην καθυστερησει περαιτερω η καταβολη δεδουλευμενων.
Να μην σταματησει κανενας εργαζομενος με εκ περιτροπης εργασια αφου με αυτο το μετρο η επιχειρηση δε ξεπερνα κανενα οικονομικο προβλημα σε σχεση παντα με τους ετησιους τζιρους που κανει.
Να συνταξει αμεσα η γιατρος εργασιας εκθεση ωστε να απαλλαγουν απο τα καθηκοντα τους ευπαθης εργαζομενοι (ειδικη αδεια με αποδοχες)
Τελος κοινοποιούμε το υπομνημα των Συνδικατων του Κλαδου για τη κριση που εχει αποφερει η πανδημια τα οποια εχουμε συνδιαμορφωσει και στηριζουμε και εμεις σα σωματείο.

1. Καμία απόλυση εργαζομένου ανεξάρτητα με ποια σχέση εργασίας δουλεύει και σε τί είδους κατάστημα.
2. Καμία άδεια άνευ αποδοχών. Οι άδειες να είναι πρόσθετες της κανονικής με αποδοχές.
3. Καμία αλλαγή σύμβασης από πλήρης σε εκ περιτροπής.
4. Κανένας εργαζόμενος με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ή από εργολαβικά συνεργεία να μην χάσει τη δουλειά του. Να ισχύσουν τα ίδια δικαιώματα για όλους.
5. Να παρθούν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης και να καλυφθούν όλα τα κενά σε γιατρούς Εργασίας και τεχνικούς Ασφαλείας. Άμεση και επίσημη ενημέρωση όλου του προσωπικού.
6. Επιπλέον στελέχωση στα τμήματα καθαριότητας – συντήρησης, ώστε οι χώροι να απολυμαίνονται επαρκώς και να είναι ασφαλείς για χρήση.
7. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ.
8. Να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη ατομικής υγιεινής.
9. Να εξασφαλιστούν με νόμο πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση:
• Σε όσους εργαζόμενους νοσούν, προκειμένου να αναρρώσουν.
• Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, ως έκτακτο μέτρο πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού.
• Σε όσους εργαζόμενους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειας.
• Σε όσους εργαζόμενους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η Διοίκηση